Z indykiem w roli głównej

04 listopada w naszej szkole odbył się coroczny konkurs gastronomiczny. W tym roku młodzi adepci sztuki kulinarnej prezentowali swe umiejętności w temacie „Indyk na różne sposoby”. W konkursie wzięło udział 7 drużyn z terenu województwa: Niepubliczne Technikum w Starachowicach ZDZ w Kielcach, Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 Starachowice, Niepubliczne Technikum Zawodowe im. Żołnierzy Sił Pokojowych ONZ ZDZ w Kielcach, Zespół Szkół ZDZ w Kielcach Szkoła Branżowa I stopnia, Branżowa Szkoła I Stopnia Specjalna Nr 3 w Skarżysku- Kamiennej MOW, Branżowa Szkoła I Stopnia Specjalna Nr 2 w Skarżysku- Kamiennej MOS oraz drużyna naszej szkoły w składzie: Dominika chmura, Samatha di Filippo, Klaudia Łukamska (wszystkie 3 tg).
 
 Potrawy oceniało Jury w składzie: Dorota Zych – hotel Promień, Łukasz Domański – Festa Kombinat Formy, Jan Maślikowski i Krzysztof Serek – restauracja Leliwa Końskie. Ocenie podlegały zarówno potrawy, jak i sposób ich zaserwowania.
Wyniki konkursu:
I miejsce – Zespół Szkół Zawodowych Nr 1 w Starachowicach
II miejsce - Zespół Szkół ZDZ w Kielcach Szkoła Branżowa I stopnia
III miejsce - Niepubliczne Technikum w Starachowicach ZDZ w Kielcach
Wyróżnienie: Niepubliczne Technikum Zawodowe im. Żołnierzy Sił Pokojowych ONZ ZDZ w Kielcach: Sz. Brzóska i K. Pająk
Nagrody rzeczowe ufundowało Starostwo Powiatowe w Skarżysku -Kamiennej, puchar – dyrekcja ZSSU. Jury ufundowało również nagrody pieniężne.
tekst: p. Agata Nowak - Wierzchowska,
zdjęcia: Dominika Chmura